Matematik

koordinatsæt

03. oktober 2007 af chloe (Slettet)
H( X)= -2x opløftet i anden -0,5x-3 og p(x)=4,2x-5
Hvad er koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne ,ellem garferne for h og p ??

:-(

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2007 af mathon

h(x) = -2x^2 - 0,5 x - 3
p(x) = 4,2x - 5

h(x) = p(x) eller

-2x^2 - 0,5 x - 3 = 4,2x - 5

-2x^2 - 4,7x + 2 = 0

x = (-47-sqr(3809))/40 v x = (-47+sqr(3809))/40

x = ca. -2,71793 v x = ca. 0,367927

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

((-47-sqr(3809))/40;(-1987-21sqr(3809))/200)
og
((-47+sqr(3809))/40;(21sqr(3809)-1987)/200)

Svar #3
04. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Jeg forstår ikke helt uden mellemregninger far hvor du sætter de to liogninger sammen .Og hvad er sqr ??

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2007 af mathon

-2x^2 - 4,7x + 2 = 0

x = (-(-4,7)-sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7-sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7-sqr(22,09+16))/4 = -(4,7-sqr(38,09))/4 = -(4,7-sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)-sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)-sqr(3809)/10)/4 =

((47-sqr(3809))/10)/4 = (47-sqr(3809))/40


eller


x = (-(-4,7)+sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7+sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7+sqr(22,09+16))/4 = -(4,7+sqr(38,09))/4 = -(4,7+sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)+sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)+sqr(3809)/10)/4 =

((47+sqr(3809))/10)/4 = (47+sqr(3809))/40


konklusion:

x = (47-sqr(3809))/40 v x = (47+sqr(3809))/40

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2007 af mathon

rettelse - der var "tabt" et minus til sidst - begge steder!!!

x = (-(-4,7)-sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7-sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7-sqr(22,09+16))/4 = -(4,7-sqr(38,09))/4 = -(4,7-sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)-sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)-sqr(3809)/10)/4 =

((47-sqr(3809))/10)/4 = (47-sqr(3809))/40

-->

x = (-(-4,7)-sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7-sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7-sqr(22,09+16))/4 = -(4,7-sqr(38,09))/4 = -(4,7-sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)-sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)-sqr(3809)/10)/4 =

-((47-sqr(3809))/10)/4 = -(47-sqr(3809))/40 = (-47+sqr(3809))/40



x = (-(-4,7)+sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7+sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7+sqr(22,09+16))/4 = -(4,7+sqr(38,09))/4 = -(4,7+sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)+sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)+sqr(3809)/10)/4 =

((47+sqr(3809))/10)/4 = (47+sqr(3809))/40

-->

x = (-(-4,7)+sqr((-4,7)^2-4*(-2)*2))/(2*(-2)) = [4,7+sqr(4,7^2+16)]/(-4) =

-(4,7+sqr(22,09+16))/4 = -(4,7+sqr(38,09))/4 = -(4,7+sqr(3809/100))/4 =

-((47/10)+sqr(3809)/sqr(100))/4 = -((47/10)+sqr(3809)/10)/4 =

-((47+sqr(3809))/10)/4 = -(47+sqr(3809))/40 = (-47-sqr(3809))/40

Svar #6
04. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Kan du skrive den regneregel du bruger uden tal indsæt:-)

Svar #7
04. oktober 2007 af chloe (Slettet)

Sorry fatter nada :-)

Brugbart svar (1)

Svar #8
04. oktober 2007 af mathon

ax^2 + bx + c = 0; a ulig 0 og d = b^2 - 4ac

x = (-b - sqr(d))/(2a) v x = (-b + sqr(d))/(2a)

Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.