Biologi

sediments respiration

06. oktober 2007 af cat-4ever (Slettet)
Hej. Jeg har en graf over sediments respiration i løbet af et år. Respirationen er meget lav i februar og marts(0,5 mmol O2/m2 p. time. Den stiger derefter væsentligt og topper i maj(4 mmol O2/m2), og falder så derefter så den i november er på lidt under 1 mmol O2/m2 p. time.

Nogle der har en idé om hvorfor. Er det pga af de lysforhold eller varmen der begynder i maj? Umiddelbart ville man da tro at det var fotosyntesen der var dominerende på dette tidpunkt og respirationen ville være lavere?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af Quasar (Slettet)

Fotosyntesen hos algerne starter allerede når solen bliver mere dominerende (marts/april), og primærproduktionen bliver stor grundet rigelige mængder næringsstoffer tilstrømmet under vinteren. Denne primærproduktion sedimenteres og i maj, når varmen så småt kommer, bliver den bakterielle respiration af primærproduktionen stor førende til et stort iltforbrug i den øverste del af sedimentet. Grunden til at iltforbruget falder kan enten skyldes fald i primærproduktion grundet specielt kvælstofbegrænsning eller at nedbrydning af primærproduktionen med andre elektronacceptorer end O2 bliver dominerende i sedimentet pga. begrænset O2.

Skriv et svar til: sediments respiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.