Biologi
Biologi-fotosyntese
07. oktober 2007 af
katrine6710 (Slettet)
Forklar detaljeret hvorfor CO2 falder/stiger i hhv. lys/mørke.
Ville O2 koncentrationen falde/stige i lys/mørke?
Nævn 4 eller flere ting som størrelsen af fotosyntesen afhænger af.
Nævn 2 eller flere usikkerheder forbundet med resultaterne.
Forklar sammenhæng mellem CO2, fotosyntese og NPP.
Vurder den værdi i fik for NPP (er den stor/lille, hvad betyder det hvis i får en negativ værdi?).
Hvis der nogen der lige kan se at de har svaret på en af dem er de mere end velkomne til lige at svare :D
Ville O2 koncentrationen falde/stige i lys/mørke?
Nævn 4 eller flere ting som størrelsen af fotosyntesen afhænger af.
Nævn 2 eller flere usikkerheder forbundet med resultaterne.
Forklar sammenhæng mellem CO2, fotosyntese og NPP.
Vurder den værdi i fik for NPP (er den stor/lille, hvad betyder det hvis i får en negativ værdi?).
Hvis der nogen der lige kan se at de har svaret på en af dem er de mere end velkomne til lige at svare :D
Svar #1
09. oktober 2007 af ysubhi (Slettet)
Fotosyntesen gør, at der i lys optages CO2 og frigives O2. Uden lys vil fotosyntesen ophøre, og da vil respirationen stå for CO2 produktionen (det skal lige nævnes at respirationen også foregår under fotosyntese, men samlet set bliver der produceret mere O2 end der optages (og omvendt med CO2)).
Altså:
Lys: CO2 falder, O2 stiger
Mørke: CO2 stiger, O2 falder
Den simplificerede reaktionsligning for fotosyntese:
6CO2 + 6H2O --lys--> 6C6H12O6 + 6O2
Heraf ses det, at størrelsen af fotosyntesen afhænger af lysintensiteten, lysmængden, CO2 koncentrationen og vand koncentrationen. Størrelsen af fotosyntesen afhænger også af temperaturen, fugtigheden og plantens evne til fotosyntese (bedre fotosyntese ved forskellige lysintensiteter, CAM-planter, C3 og C4 planter).
NPP = nettoprimærproduktion. BPP = bruttoprimærproduktion. R = respiration.
Der gælder følgende sammenhæng: BPP = NPP + R
Altså:
Lys: CO2 falder, O2 stiger
Mørke: CO2 stiger, O2 falder
Den simplificerede reaktionsligning for fotosyntese:
6CO2 + 6H2O --lys--> 6C6H12O6 + 6O2
Heraf ses det, at størrelsen af fotosyntesen afhænger af lysintensiteten, lysmængden, CO2 koncentrationen og vand koncentrationen. Størrelsen af fotosyntesen afhænger også af temperaturen, fugtigheden og plantens evne til fotosyntese (bedre fotosyntese ved forskellige lysintensiteter, CAM-planter, C3 og C4 planter).
NPP = nettoprimærproduktion. BPP = bruttoprimærproduktion. R = respiration.
Der gælder følgende sammenhæng: BPP = NPP + R
Svar #2
09. oktober 2007 af BoWie (Slettet)
Respiration: C6H12O6 + 6 O2 --> 6 CO2 + 6 H2O + energi
Primære producenter laver hele tiden respiration.
Fotosyntese: 6H2O + 6CO2 + lysenergi ? C6H12O6 (glukose) + 6O2
Primære producenter laver fotosyntese når der er lys.
4 ting: Lys, temperatur(enzymer), vand, CO2.
Husk at planten bruger CO2 som den laver ved respiration til fotosyntese.
Tror godt du kan løse opgaven nu, kig nøje på respirations og fotosyntese reaktionerne.
BoWie
Primære producenter laver hele tiden respiration.
Fotosyntese: 6H2O + 6CO2 + lysenergi ? C6H12O6 (glukose) + 6O2
Primære producenter laver fotosyntese når der er lys.
4 ting: Lys, temperatur(enzymer), vand, CO2.
Husk at planten bruger CO2 som den laver ved respiration til fotosyntese.
Tror godt du kan løse opgaven nu, kig nøje på respirations og fotosyntese reaktionerne.
BoWie
Skriv et svar til: Biologi-fotosyntese
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
