Matematik
nulpunktet
08. oktober 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at
bestem nulpunkterne for funktionen f(x)=2(x+1)(x^2-5x+6)
skal man ikek først finde d resultatet bliver= 1
derefter bruger jeg denne formel x=-b+kvartratrod(d)/2a
hvor jeg for x=-2 og x=-3
er det sådan
2*(-2)+1)(-3^2-5*(3)+6)
så for jeg -3 men den anden for jeg nogle forskellig tal
jeg for 12
3
39
der står i min opg at
bestem nulpunkterne for funktionen f(x)=2(x+1)(x^2-5x+6)
skal man ikek først finde d resultatet bliver= 1
derefter bruger jeg denne formel x=-b+kvartratrod(d)/2a
hvor jeg for x=-2 og x=-3
er det sådan
2*(-2)+1)(-3^2-5*(3)+6)
så for jeg -3 men den anden for jeg nogle forskellig tal
jeg for 12
3
39
Svar #1
08. oktober 2007 af mathon
f(x) = y = 2(x+1)(x^2-5x+6) = 2(x+1)(x-2)(x-3)
f(x) = y = 2(x+1)(x-2)(x-3)
brug nulreglen....
f(x) = y = 2(x+1)(x-2)(x-3)
brug nulreglen....
Svar #2
08. oktober 2007 af peter lind
Du skal bruge 0-regle. Af den får du at enten er x+1=0 eller også er x^2-5x+6=0. Den første giver løsningen x=-1. Den anden er den ligning du rent praktisk løser. Den er der kommet en fortegnsfejl i. De rigtige løsninger er 2 og 3.
Svar #3
08. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Et nulpunkt, er hvor din graf skærer x-aksen, dvs y=0, heraf løs:
0=2(x+1)(x^2-5x+6)
løses ved brug af 0 reglen, som siger:
x+1=0 v x^2-5x+6=0
Løs disse 2 ligninger.
0=2(x+1)(x^2-5x+6)
løses ved brug af 0 reglen, som siger:
x+1=0 v x^2-5x+6=0
Løs disse 2 ligninger.
Skriv et svar til: nulpunktet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
