Matematik

Find dets længde og bredde

08. oktober 2007 af andersdeluxe (Slettet)
Opg. 240

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.



HJÆÆÆÆÆÆLP! Hvaaa gør jeg her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2007 af mathon

2L + 2B = 148

2(2B-7) + 2B = 148 ..........


Svar #2
08. oktober 2007 af andersdeluxe (Slettet)

2B = 1+7

2B+2L = 148 .... ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

For at løse problemet skal du opstille to ligninger med to ubekendte (L og B). Dvs.

L = 2B - 7 og 2L + 2B = 148

Prøv først at substituere den første ligning ind i den anden ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2007 af mathon

2L + 2B = 148

2(2B-7) + 2B = 148 hvoraf

4B-14 + 2B = 148

6B = 162

B = 162/6 = 27

L = 2B-7 = 2*27-7 = 47

kontrolberegning:
2L + 2B = 2(L+B) = 2(47+27) = 148

Svar #5
08. oktober 2007 af andersdeluxe (Slettet)

mange tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: Find dets længde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.