Fysik
opgaver i fysik
08. oktober 2007 af
KME89 (Slettet)
Hej nogen der vil om jeg har lavet denne opg rigtigt?
opg lyder:et lod med masse 500 gram lægges på en vægt. Ved hjælp af en snor trækker man opad med en kraft af størrelsen 2,10N
- Hvad viser vægten ( i gram)
-massen = 500g
kraft størrelsen = 2,10 N
hvad viser vægten?
Tyngdekraften for 1 kg = 9,82 N
For ½ kg = 500g = 9,82/2 N = 4,92 N
for at beregne, hvad vægten viser, siger vi:
4,92 – 2,10 = 2,82 N
500g * 2,82/4,92 = 286,5g
??
opg lyder:et lod med masse 500 gram lægges på en vægt. Ved hjælp af en snor trækker man opad med en kraft af størrelsen 2,10N
- Hvad viser vægten ( i gram)
-massen = 500g
kraft størrelsen = 2,10 N
hvad viser vægten?
Tyngdekraften for 1 kg = 9,82 N
For ½ kg = 500g = 9,82/2 N = 4,92 N
for at beregne, hvad vægten viser, siger vi:
4,92 – 2,10 = 2,82 N
500g * 2,82/4,92 = 286,5g
??
Svar #1
08. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Ja, men sidste omregning er nu ikke så elegant.
Lodet trykker med 4,9 N og du hiver med 2,1 N, tilbage er der så 2,8 N til vægten.
Kraften F = m*g => m= 2,8/9,8 kg
Lodet trykker med 4,9 N og du hiver med 2,1 N, tilbage er der så 2,8 N til vægten.
Kraften F = m*g => m= 2,8/9,8 kg
Svar #2
08. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
m=2,8(kgm/s^2)/9.8(m/s^2), enhederne skal altid med
Skriv et svar til: opgaver i fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
