Matematik
Hjælp til trekant
08. oktober 2007 af
ekim-dahl (Slettet)
Mangler lidt hjælp til denne opgave:
En trekant har vinkelspidserne A(-2,1), B(6,4) og C(2,-2) undersøg om trekanten er retvinklet.
Ved ikke lige hvordan jeg skal få startet
En trekant har vinkelspidserne A(-2,1), B(6,4) og C(2,-2) undersøg om trekanten er retvinklet.
Ved ikke lige hvordan jeg skal få startet
Svar #2
08. oktober 2007 af ekim-dahl (Slettet)
Ja men det kan man altså ikke bare skrive, det er ikke folkeskolen ;) det skal beregnes.
Svar #3
08. oktober 2007 af mathon
beregn sidelængderne:
|AB| = c = sqr((6-(-2))^2+(4-1)^2) = sqr(73)
|AC| = b = sqr((2-(-2))^2+((-2)-1)^2) = sqr(25) = 5
|BC| = a = sqr((2-6)^2+((-2)-4)^2) = sqr(52)
hvis trekanten er retvinklet, skal den længste side sqr(73) være hypotenuse, og den pythagoræiske læresætning gælde:
(sqr(73))^2 = (sqr(52))^2 + 5^2
73 = 52 + 25
73 = 77 hvilket er falsk
konklusion:
trekanten er ikke retvinklet
|AB| = c = sqr((6-(-2))^2+(4-1)^2) = sqr(73)
|AC| = b = sqr((2-(-2))^2+((-2)-1)^2) = sqr(25) = 5
|BC| = a = sqr((2-6)^2+((-2)-4)^2) = sqr(52)
hvis trekanten er retvinklet, skal den længste side sqr(73) være hypotenuse, og den pythagoræiske læresætning gælde:
(sqr(73))^2 = (sqr(52))^2 + 5^2
73 = 52 + 25
73 = 77 hvilket er falsk
konklusion:
trekanten er ikke retvinklet
Svar #4
08. oktober 2007 af ekim-dahl (Slettet)
har optegnet i geometer, og den siger viinklen er 86,82 grader :S
Skriv et svar til: Hjælp til trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
