Matematik
bestem tallet
09. oktober 2007 af
jegheddermartin (Slettet)
Bestem tallet k, så linjerne m, n og o går gennem samme punkt, når
m: 2x + y = 14
n: x - y = 4
o: y = kx
gerne uddybende svar tak :)
m: 2x + y = 14
n: x - y = 4
o: y = kx
gerne uddybende svar tak :)
Svar #1
09. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
Beregn skæringspunktet mellem m og n.
Bestem derefter k, så o går gennem dette skæringspunkt.
Bestem derefter k, så o går gennem dette skæringspunkt.
Svar #2
09. oktober 2007 af Kazzopi (Slettet)
Du starter med at finde ud af hvilket punkt linje m og n begge går igennem. I det punkt må deres y og x være ens. Du kan derfor f.eks isolere y n og indsætte det y er lig med i m, så finder du nemlig x. x kan du så derefter indsætte i en af ligningerne for at finde y. Så har du det punkt de går igennem, og så skal du ud fra det bare finde ud af, hvordan ligningen o skal være, for at den går gennem det punkt..
Svar #3
09. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Du har sådan set tre ligninger med tre ubekendte. Du kan fx isolere x i n og indsætte det i m:
n: x = y+4 indsættes i m, hvilket giver m: 2*(y+4)+y=14. Derved har du fundet y (reducer og isoler y). Det kan du så indsættes i n, så finder du x. Til sidst kan du isolere k i o og indæstte værdien for y og x, så har du også k.
Håber du kan følge tankegangen...
n: x = y+4 indsættes i m, hvilket giver m: 2*(y+4)+y=14. Derved har du fundet y (reducer og isoler y). Det kan du så indsættes i n, så finder du x. Til sidst kan du isolere k i o og indæstte værdien for y og x, så har du også k.
Håber du kan følge tankegangen...
Skriv et svar til: bestem tallet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
