Matematik
Vektorer
11. oktober 2007 af
Lucretia (Slettet)
jeg har problemer med at løse følgende opgave om vektorer:
Vektorerne a og b er bestemt ved, at
a=(6/k) og b=(t/-2)
-Bestem k, således at retningsvinklen for a er 65 grader.
-Bestem t, således at retningsvinklen for b er 230 grader.
-Find derefter |a| og |b|
Vektorerne a og b er bestemt ved, at
a=(6/k) og b=(t/-2)
-Bestem k, således at retningsvinklen for a er 65 grader.
-Bestem t, således at retningsvinklen for b er 230 grader.
-Find derefter |a| og |b|
Svar #1
12. oktober 2007 af sigmund (Slettet)
Som du sikkert ved, så kan en ret linjes hældning udtrykkes som a = tan(v), hvor v er den spidse vinkel mellem linjen og x-aksen. Dette kan flyttes over på vektorer, således at (x2/x1)=tan(v), hvor x2 er y-komponenten af vektor x, mens x1 er x-komponenten.
For vektor a i opgaven har vi så

Af dette kan du isolere k: k = 6*tan(65).
Spørgsmål b) løses på samme måde.
Hvordan du skal finde længden af vektorerne, ved du nok. Fx har vi

For vektor a i opgaven har vi så
Af dette kan du isolere k: k = 6*tan(65).
Spørgsmål b) løses på samme måde.
Hvordan du skal finde længden af vektorerne, ved du nok. Fx har vi
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
