IT

Harddisk, mindre end angivet?

13. oktober 2007 af sprit (Slettet)
Min erfaring er at man altid har mindre harddiskplads tilrådighed end angivet. Jeg burde iflg. specifikationerne har 120 GB, men jeg har 107,2 GB.
Hvad kan grunden være til det?

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2007 af danielruhmann (Slettet)

Hvordan har du partitioneret din harddisk?

Har du en SATA harddisk?

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2007 af lottefar (Slettet)

Harddiskfabrikanterne angiver deres ting i overenstemmelse med hvad SI foreskriver man skal. Dvs. 120GB er 120*10^9 byte. Dit styresystem (sandsynligvis windows eller os x) skriver også GB men regner forkert (og lad mig bare understrege forkert) med at 1 kilobyte er 2^10 =1024 bytes 1 megabyte er så 1024 kilobytes og 1 gigabyte er så 1024 megabyte. Deraf kommer differensen på din plads altså med 10^9/2^30 * 120GB =111,8GiB som styresystemet skriver du har. De manglende 5GiB skyldes så nok du har partitioneret og dit styresystem måske resererverer noget plads til sig selv.

Svar #3
13. oktober 2007 af sprit (Slettet)

"Hvordan har du partitioneret din harddisk?"
Det har jeg ikke, laptoppen kom med vista og jeg har ikke pillet ved den. Men kan det tænkes at noget af harddisken bruges som recovery partionering?

"Har du en SATA harddisk?" Ja.


Helt præcist står der:
Total: 107,2 GB
Free: 104,2 GB
Available: 93,8 GB
Used: 8,0 GB

Jeg kan ikke helt hitte rede i tallene. Available + Used = 101,8 GB?

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2007 af Janjun (Slettet)

#0
Jeg har også det samme problem, jeg gætter på at du kører acer?
Men tror du har ret i og med, at resten bruges på recovery partionering.

Svar #5
15. oktober 2007 af sprit (Slettet)

#4 Nej, men problemet er nok det samme alligevel, når man håber styresystem med computeren...

Svar #6
15. oktober 2007 af sprit (Slettet)

håber -> køber

(jaja :p)

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. oktober 2007 af Janjun (Slettet)

Ja det kan godt passe, men jeg tror ikke det har noget med styresystemet at gøre. Tror bare det generelt har noget at gøre med at, det bruges som backup. Men jeg er slet ikke sikker.

Svar #8
17. oktober 2007 af sprit (Slettet)

Nej, jeg mente heller ikke at det havde noget specifikt med Vista at gøre, jeg tror bare, at der generelt er en del af harddisken, der bruges til backup. Hvilket egentlig er ret dumt, eftersom man får en recovery cd med (jeg gjorde, anyways).

Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2007 af Fassos (Slettet)

0# Det er fordi optællingen er forskellig, det er fordi der ikke kun er 1000mb på en gb. Forskellen er at OS'et ser 1GB som 1024MB hvor harddisk producenter hidtil har ment det bare er 1000MB.
http://www.harddrive-settlement.com/ anyways, alt sker i USA

Skriv et svar til: Harddisk, mindre end angivet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.