Matematik

vinkel C

16. oktober 2007 af anna85 (Slettet)
hej


jeg skal bestem vinkel C, som er stump. jeg kender c=258, b=172, B=vinkel 34 grader

jeg har løst den sådan her sin(B)/b=sin(c)/c

sin(34)/172=sinC/258


sin(34) * 258/172

kan det passe

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, men du mangler det sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2007 af mathon

sin(C1) = sin(180°-C1) = sin(34) * 258/172 = 0,838789, hvoraf

C1 = sin^-1(0,838789) = 57,0125°
eller
C2 = 180°-C1 = 180°-57,0125° = 122,988° = ca. 123°,

da du åbenbart på forhånd véd, at vinkel C er stump, må C2 være det konkrete tilfældes løsning.

Skriv et svar til: vinkel C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.