Matematik
Bestem T så a og b er ortogonale
18. oktober 2007 af
Simoneemilie (Slettet)
Jeg får grå hår af den her!!!
Vektor a = (t^2,1,3) Vektor b = (2,t,1)
Bestem t så a og b er ortogonale.
Vi ved at hvis prik produktet er = med nul er de 2 vektore ortogonale.
Jeg har så sat dem in i følgende formel: a*b= t^2*2+1*t+3*1 og så når jeg løser ligningen får jeg det til t^2+3t+3=o hvilket er en andengradsligning og så tager jeg så d=3^2-4*1*0=9
hvilket så må betyde at der er 2 løsninger. MEN ser i det sjovet er at jeg ved hvad resultatet er og det skal give INGEN løsning. Er der noget der kan fortælle mig hvor det kikser henne?
Vektor a = (t^2,1,3) Vektor b = (2,t,1)
Bestem t så a og b er ortogonale.
Vi ved at hvis prik produktet er = med nul er de 2 vektore ortogonale.
Jeg har så sat dem in i følgende formel: a*b= t^2*2+1*t+3*1 og så når jeg løser ligningen får jeg det til t^2+3t+3=o hvilket er en andengradsligning og så tager jeg så d=3^2-4*1*0=9
hvilket så må betyde at der er 2 løsninger. MEN ser i det sjovet er at jeg ved hvad resultatet er og det skal give INGEN løsning. Er der noget der kan fortælle mig hvor det kikser henne?
Svar #1
18. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Det kikser i din andengradsligning og din diskriminant.
2t² + t + 3 = 0
t = -1/4±sqrt(-23)/4
2t² + t + 3 = 0
t = -1/4±sqrt(-23)/4
Svar #2
18. oktober 2007 af Esbenps
#1
Ikke for at være på tværs, men det kikser også i din diskriminant :-)
2t² + t + 3 =
d = 1² - 4*2*3 < 0,
så der er ingen løsninger...
Ikke for at være på tværs, men det kikser også i din diskriminant :-)
2t² + t + 3 =
d = 1² - 4*2*3 < 0,
så der er ingen løsninger...
Svar #3
18. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Der er ingen løsninger indenfor de reele tal. Det mener jeg heller ikke, jeg har antydet.
Skriv et svar til: Bestem T så a og b er ortogonale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
