Matematik

Hjælp til 2 stk.

18. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)
Jep så er den gal igen.

Jeg sidder igen og leger med lidt, mat og er desværre gået i stå i disse to stykker, som jeg OVERHOVEDET ikke kan regne!

1. (t+2s)*(3s-t)-2(s-4t)*(3t+2s)+2(s-3t)^2

2. (a-c)^2+2(a+2c)*(a-2c)-3(a+c)^2

Jeg har dog et løsningsforslag til 1 tror dog det er forkert:

http://peecee.dk/?id=73626

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af janko (Slettet)

Prøv først at udregne:

(t+2s)*(3s-t)
-
2(s-4t)*(3t+2s)
+
2(s-3t)^2

Svar #2
18. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

(t+2s)*(3s+t)<=>
3st+t^2+6s^2+2st<=>
5st+t^2+6s^2

2(s-4t)*(3t+2s)+ 2(s-3t)^2<=>
(2s-8t)*(3t+2s)+2(s-3t)^2<=>
6st-4s^2-24t^2-16st+2s^2-12st+18t^2

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2007 af janko (Slettet)

(t+2s)*(3s-t) =

3st - t^2 + 6s^2 -2st = st - t^2 + 6s^2
-
2(s-4t)*(3t+2s) = 2 * (3st+2s^2-12t^2-8st) = 6st+4s^2-24t^2-16st =-10st - 24t^2 + 4s^2
+
2(s-3t)^2 = 2 * (s^2 - 3t^2 + (2*s*-3t)) = 2s^2 - 18t^2 -12st = -12st -6t^2 - 2s^2

alt i alt:
st - t^2 + 6s^2 - (-10st - 24t^2 + 4s^2) + (12st -6t^2 - 2s^2)

hæv parenteserne og regn ud.



/janko

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2007 af janko (Slettet)

# 2
bemærk at du her skriver:
(t+2s)*(3s+t) ???

Skulle der ikke så minus i det andet parentes ?

/janko

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2007 af janko (Slettet)

har du løst det?

Skriv et svar til: Hjælp til 2 stk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.