Matematik
Passende variabel
20. oktober 2007 af
julemanden (Slettet)
Vrøvl med en opgave.
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje
er der nogen der kan hjælpe mig lidt her:)?
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje
er der nogen der kan hjælpe mig lidt her:)?
Svar #1
20. oktober 2007 af julemanden (Slettet)
Har selv kommet frem til resultatet:)
sorry ulejliheden
sorry ulejliheden
Svar #2
20. oktober 2007 af kranz (Slettet)
Trekantens areal: 1/2 * g * h
Cirklens areal: 2 * pi * r (Er det ikk' sådan?)
a) Dvs. der skal gælde, at 1/2 * g * h = 2 * pi * r.
b) 1/2 * g * h = 2 * pi * r --> r = 1/4 * g * h * 1/pi.
Cirklens areal: 2 * pi * r (Er det ikk' sådan?)
a) Dvs. der skal gælde, at 1/2 * g * h = 2 * pi * r.
b) 1/2 * g * h = 2 * pi * r --> r = 1/4 * g * h * 1/pi.
Skriv et svar til: Passende variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
