Erhvervsret

Opgave om aftale

20. oktober 2007 af jh86 (Slettet)
Hej

Jeg er kommet i tvil om denne opgave. Jeg mener at de har en aftale men er i tvil da Ea ikke har kunne komme i kontakt med Torben.

Er der nogle som kan sige om det er helt ved siden?


Torben Beck Poulsen har forhandlet hårdt og længe om salæret for salg af et interessant emne - en 120 m2 stor feriebolig i første række til havet ved Blokhus. Parterne står nu ikke langt fra hinanden. Sælger, Ea Irgens har udbedt sig et skriftligt tilbud på salæret.

Den 1. maj sender Torben Beck Poulsen derfor en e-mail til Ea Irgens med tilbud på fast salær på kr. 45.000 med acceptfrist den 6. maj 2006.

Den 3. maj rykker Ea Irgens for tilbuddet, som endnu ikke er gået ind i hendes indbakke. Torben Beck Poulsen finder det højst besynderligt, tjekker e-mailadressen og sit system, men finder ingen fejl. Han ser dog en kærkommen lejlighed til at afsende et nyt tilbud pr. brev den 4. maj med en pris på kr. 51.000. Dette brev kommer frem den 5. maj, men det læses først lørdag den 6. maj.

Den 6. maj dukker tilbuddet af 1. maj op i Ea Irgens indbakke. Da hun nu er blevet noget usikker på at bruge e-mail-systemet, skynder hun sig på posthuset, inden de lukker lørdag kl. 13.00, og sender sin accept på salæret på kr. 45.000 med rekommanderet post. Dette brev bliver overgivet til Torben Beck Poulsen tirsdag den 9. maj, hvor han dog helt vælger at ignorere henvendelsen.

Den 10. maj forsøger Ea Irgens uden held at få kontakt med Torben Beck Poulsen. Hun bliver lidt nervøs, idet hun faktisk mener, at Torben Beck Poulsen er den bedste til at sælge huset, og tilbuddet af 4. maj er faktisk stadig bedre, end hun kan opnå hos nogen anden mægler, som hun har haft kontakt med.

Ea Irgens afsender derfor den 10. maj en accept på salæret på kr. 51.000, men hun tilføjer, at denne aftale naturligvis er inklusiv alle markedsføringsomkostninger. Brevet kommer frem den 11. maj og læses umiddelbart ved ankomsten.

Parterne er nu uenige om, hvorvidt de har en aftale eller ej.

Svar #1
20. oktober 2007 af jh86 (Slettet)

Er der ikke nogle som kan sige om det er helt ved siden af?

Svar #2
21. oktober 2007 af jh86 (Slettet)

Ingen der gider at kigge om

jeg har ret i at de har en aftale?

Svar #3
22. oktober 2007 af jh86 (Slettet)

Ingen der gider at hjælpe?

Svar #4
22. oktober 2007 af jh86 (Slettet)

Tak for den "fine hjælp" jeg fik.

Brugbart svar (4)

Svar #5
22. oktober 2007 af Roman Garcia

Ofte giver det mere respons, hvis man selv kommer med et løsningsforslag. Hvis man i stedet for at bede om hjælp til at løse hele opgaven, kunne man jo selv forsøge at løse så meget af opgaven, som det nu er muligt, og derefter bede om hjælp til de lidt mere specielle spørgsmål i opgaven. Eksempelvis kan langt hovedparten af de spørgsmål, som den pågældende opgave byder på, løses hvis man slår op i loven.

mvh. RG

Brugbart svar (3)

Svar #6
24. oktober 2007 af Grevenn (Slettet)

Jeg mener ikke der er ingået en aftale, da acceptfristen som er givet af aftalegiver er overskredet!
Men det er bare min mening.

Brugbart svar (3)

Svar #7
24. oktober 2007 af Roman Garcia

Se mit svar til spørgsmålet "vedr. opgave". Det vedrører den samme opgave, som du har stillet.

Skriv et svar til: Opgave om aftale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.