Kemi

opg i kemi

24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)
hey folkens
jeg skal snart op til kemi årsprøve og øver mig lidt i forvejen, men desværre støder jeg på problemer og derfor ville jeg lige spørge jer herinde...

opg1)

styren(C6H5CHCH2)
polymeriserer til polystyren, skitser reaktionsskemaet

hvordan var det nu med polymerisation?

håber jeg kan komme med flere spm...

takker på forhånd:)

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

hvis dobbeltbindingen brydes dannes der to uparrede elektroner (dvs. to ledige bindinger). Når dette sker for mange phenylethen-molekyler(styren) binder de sig sammen i en lang kæde. Det er en polymerisation :)

Brugbart svar (2)

Svar #2
24. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Der er to former for polymerisation: Kondensationspolymerisation og additionspolymerisation.
I det her tilfælde er der tale om additionspolymerisation:
Der går to styren sammen, og dobbeltbindingen i ethen-gruppen brydes. Der vil være to benzenringe med to C-H-grupper imellem benzenringene. Dette mønster fortsætter så, og du får dannet polystyren.
PS! Forhåbentlig forstår min sprogbrug.

Svar #3
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

takker:)


Svar #4
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

kender I nogen hjemmesider hvor jeg kan øve mig på noget kemi?

For jeg er gået lidt i stå og er lidt nervøs for prøven, selvom det kun er en årsprøve...

Brugbart svar (2)

Svar #5
24. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

tjek http://www.uvm.dk , der er gamle eksamenopgaver som er gode at øve sig på :) Der er en del gode.. har selv brugt dem - skal op til årsprøve i kemi i morgen :)

Svar #6
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf

er svaret i den 1.opg: 35200 mmol?


Brugbart svar (2)

Svar #7
24. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

du overser vist at det skal være en koncentration :)

Svar #8
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

hov ups:)

har du egentlig facit til de opgaver, da du har regnet dem før, for så behøver jeg ikke at forstyrre hele tiden...

Brugbart svar (2)

Svar #9
24. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

nej, jeg har bare siddet og trykket lidt på lommeregneren - sådan har jeg løst dem :)

Svar #10
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok...
1. opg har jeg fået til 176mol/L

Svar #11
24. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

2. opg har jeg fået til pH=2,77

Brugbart svar (2)

Svar #12
25. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

det er galt - husk at det er en svag syre :)

Svar #13
25. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok kan du så hjælpe mig lidt, for så er jeg på den:(

Brugbart svar (2)

Svar #14
25. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

du kender følgende formel for en svag syre: pH = ½(pKs-log(c)) slå pKs op eller bestem den ud fra bjerrumdiagrammet :)

Svar #15
26. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok men er #10 rigtig?

Svar #16
26. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

c=n/V=(0,06g/176,12g/mol)/0,2L=0,0017mol/L

pH=½(4,17-log(0,0017)=3,47

er dette så rigtigt eller skal pKs være 11,57, den har nemlig to værdier...

på forhånd tak:)

Brugbart svar (2)

Svar #17
26. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

det er rigtigt :)

Brugbart svar (2)

Svar #18
26. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

havde iøvrigt opgaven igår til årsprøven :D

Svar #19
26. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

ej så får jeg den nok også....hvordan gik det og havde du alle 3 opgaver?

Svar #20
26. maj 2004 af kyllerylle (Slettet)

er #10 også rigtig?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 51 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.