Matematik

Hældningen...

23. oktober 2007 af mm :) (Slettet)
Der står at grafens hældning er 4,3419 i denne graf...
http://i20.tinypic.com/35jvvko.jpg

men hvordan aflæser jeg det selv? der er jo ikke en forskel på 4 imellem hver punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af Riemann

På grafen ses, at t^2 = p*s, hvor p er hældningskoefficienten. Dette kan omskrives til:

t^2 / s = p

Du kan derfor findes middelværdien af hældningskoefficienten (p) ved at beregne t^2/s for alle dine målinger og herefter beregne gennemsnittet.

For at ovenstående er rigtigt skal din graf gå gennem (0,0).

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2007 af Isomorphician

læg mærke til at der heller ikke er 1 mellem alle punkterne, men 0,1.

Svar #3
23. oktober 2007 af mm :) (Slettet)

Hvordan får jeg min graf til at gå gennem punktet (0,0)? Kan jeg ikke bare tegne det på selv?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af Riemann

Metoden i #1 er kun rigtig, hvis du fitter en lineær funktion (y=a*x). Det er lige meget om du rent faktisk tegner (0,0) med på din graf.

Men hvis du vil have "forlænget grafen" til at gå gennem (0,0) kan du enten selv tegne det eller også tilføje (0,0) til dit datasæt. Hvis du vælger den sidste løsning, bør du skrive, at du har gjort det i din rapport og fortælle, hvorfor du har gjort det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2007 af Esbenps

#4
Kan du så få forberedt dig til eksamen i dag!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2007 af Esbenps

Iøvrigt skal man passe på med at tilføje et datapunkt, da det vil have indflydelse på Excels fittede graf. GNUplot for the win :-)

Man kunne selvfølgelig også bare nøjes med punktet (0,0) og så lave den bedste rette linje gennem det punkt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2007 af Riemann

#5
Der er lang tid til. Jeg har stadig over 2 timer og 57 minutter til at forberede mig i... ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2007 af Esbenps

#7
God stil! :-) Der er altid tid til at spille studieportalen inden eksamen...

Svar #9
23. oktober 2007 af mm :) (Slettet)

Nu forstår jeg det, tusind tak!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2007 af nightvisionz (Slettet)

"der er jo ikke en forskel på 4 imellem hver punkt?"

Det der menes med at hældningen er 4, er ikke at den stiger 4 mellem hvert punkt. Det betyder at t^2/s vokser med 4 for hver hele meter, og ikke pr. punkt :) 4,3419 ser meget rigtigt ud hvis man kigger på din tegning.

Skriv et svar til: Hældningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.