Matematik
Mat A - ubestemte integraler
23. oktober 2007 af
juju2588 (Slettet)
Hej
Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, som skal aflevres torsdag d. 25.. Håber at der er nogen der kan hjælpe mig..?
Opgaven lyder: Bestem det ubestemte integral for hver af nedenstående tilfælde. Det skal fremgå af besvarelsen, hvordan stamfunktionen fremkommer.
a) int x * ln (x^2-4) dx
b) int x * e^2x dx
c) int ( 4x + 3 / 2x -1) dx
Mvh Julie
Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, som skal aflevres torsdag d. 25.. Håber at der er nogen der kan hjælpe mig..?
Opgaven lyder: Bestem det ubestemte integral for hver af nedenstående tilfælde. Det skal fremgå af besvarelsen, hvordan stamfunktionen fremkommer.
a) int x * ln (x^2-4) dx
b) int x * e^2x dx
c) int ( 4x + 3 / 2x -1) dx
Mvh Julie
Svar #1
23. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
a) integration ved substition, hvor t=x^2-4
b) partiel integration
c) er det 4x + 3/2x -1? eller (4x + 3) / (2x -1)
b) partiel integration
c) er det 4x + 3/2x -1? eller (4x + 3) / (2x -1)
Svar #3
23. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
c) udnyt:
(4x + 3) / (2x -1) = (4x + 3) / (2x -1) +5/(2x -1) -5/(2x -1)(det samme lægges til og trækkes fra)
(4x + 3-5) / (2x -1)+5/(2x -1)=(4x + -2)/(2x -1)+5/(2x -1)=2 +5/(2x -1)
Dvs:
int ( (4x + 3) / (2x -1)) dx =int (2 +5/(2x -1)) dx
Heraf skal du så bruge integration ved substition, hvor t=2x-1
(4x + 3) / (2x -1) = (4x + 3) / (2x -1) +5/(2x -1) -5/(2x -1)(det samme lægges til og trækkes fra)
(4x + 3-5) / (2x -1)+5/(2x -1)=(4x + -2)/(2x -1)+5/(2x -1)=2 +5/(2x -1)
Dvs:
int ( (4x + 3) / (2x -1)) dx =int (2 +5/(2x -1)) dx
Heraf skal du så bruge integration ved substition, hvor t=2x-1
Skriv et svar til: Mat A - ubestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
