Fysik

C-14

23. oktober 2007 af LiL-H (Slettet)
Er der en, der kan forklare mig kulstof 14 metoden?

Jeg forstår det simpelthen ikke. Ville blive glad hvis I måske også kunne lave et regneeksempel, så jeg får en ide om hvordan jeg skal løse de opgaver, min lærer har stillet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af peter lind

Kulstof 14 dannes ved kosmisk stråling, så andelen af kulstof 14 er ret konstant i atmosfæren. Alle levende planter og væsner er i så tæt kontakt med atmosfæren at dette også gælder levende væsner. Når organismen dør ophører denne kontakt og andelen af kulstof 14 vil falde på grund af radioaktive henfald. Da man kender henfaldstiden, kan man ved at sammenligne med andelen af kulstof 14 beregne hvornår organismen døde.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2007 af de_gale (Slettet)

Du kan læse mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Kulstof_14-datering

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2007 af mathon

T½ = 5730 år

R = 15,3 henfald pr minut pr gram for alt levende

t_alder = (19000 år)*log(15,3/R), hvor R er antal henfald pr minut pr. gram dødt C-14-holdigt materiale

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af mathon

R = 15,3 henfald pr minut pr gram for alt levende

-->

Ro = 15,3 henfald pr minut pr gram for alt levende

Skriv et svar til: C-14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.