Matematik

Hjælp tak

23. oktober 2007 af kim19 (Slettet)
jeg har problemer med disse to:

2x^2-x=x

og denne her

4x^2-x=x


en der kan hjælpe mig?

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

der er tale om 2 andengradsligninger, hvori du kan benytte dig af nulreglen...

hint: lav først omskrivningen:
2x^2-x=x <=> 2x^2-2x=0 og 4x^2-x=x <=> 4x^2-2x=0
Hermed kan du nu benytte dig af nulreglen...

Svar #2
23. oktober 2007 af kim19 (Slettet)

undskyld den første hed 2x^2-x=0 hvad gør jeg så ?

hvis jeg tag x uden for en parentes så forsvinder det jo helt.
Så det kan jeg vel ik, så hva gør jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2007 af mathon

2x^2-x=0

x(2x-1)=0

x = 0 v 2x-1=0, dvs. x = (1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af mathon

4x^2-x=x

4x^2-2x=0

2x(2x-1)=0
eller ved division med 2

x(2x-1)=0
med

samme løsninger som ovenfor

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

2x^2-x=x <=> 2x^2-2x=0 <=> x^2-x=0 <=> x(x-1)=0 <=> x=0 eller x-1=0, hvoraf x=1 v x=0

#3 du har vist lavet en lille regnefejl...

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2007 af mathon

#5

...det har du ganske ret i...:)

Skriv et svar til: Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.