Matematik
bevis af projektion af vektorer
24. oktober 2007 af
vito_c (Slettet)
Hej Derude!
Jeg fatter virkelig intet af at begynde på matematiske beviser. Jeg synes det er til at have med at gøre, når man lige kommer i gang. Er der nogle der kan hjælpe mig med at bevise med:
|ba| = |a.b|/|a|
hvor der gælder at ba (b også et lille a) er projektionen på ba af b på den egentlige vektor a.
Jeg fatter virkelig intet af at begynde på matematiske beviser. Jeg synes det er til at have med at gøre, når man lige kommer i gang. Er der nogle der kan hjælpe mig med at bevise med:
|ba| = |a.b|/|a|
hvor der gælder at ba (b også et lille a) er projektionen på ba af b på den egentlige vektor a.
Svar #1
24. oktober 2007 af mathon
|b_a| er vektor_b's projektion på den egentlige vektor_a
på en tegning ser du,
at
|b_a| = |b|*cos(v), når v er den spidse vinkel mellem vektor_a og vektor_b
|b_a| = |a|* |b|*cos(v)/|a| = vektor_a*vektor_b/|a|
på en tegning ser du,
at
|b_a| = |b|*cos(v), når v er den spidse vinkel mellem vektor_a og vektor_b
|b_a| = |a|* |b|*cos(v)/|a| = vektor_a*vektor_b/|a|
Svar #2
11. juni 2010 af SignePe (Slettet)
#1
Jeg er i gang med samme bevis, men er lidt i tvivl:
Er det bare en regneregel som får:
Ib_aI = IaI * IbI * cos(v) / IaI til at blive:
Ib_aI = vektor_a * vektor_b / IaI ?
Skriv et svar til: bevis af projektion af vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
