Matematik

nogen vil hjælpe mig?

24. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
9(x+1)-3(2x-4)=0
Hvordan løser jeg denne ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af kleif

9(x+1)-3(2x-4)=0
<=>
9(x+1)=3(2x-4)
<=>
9x+9=6x-12 <-- ganger ind i parantesen
<=>
3x=-21
<=>
x=-7

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Kender du til nulreglen?

Ligningen kan løses ved hjælp af den..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2007 af siimba (Slettet)

#2 Arh... forkert tråd.. Sorry... Bare lyt til #1 :)

Svar #4
24. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

okey i orden..
så prøver jeg lige selv med en ny en:
3(x-1)+4=2(3x-1)-x
3x-3+4=6x-2
eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2007 af Yieth (Slettet)

3(x-1)+4 = 2(3x-1)-x
3x-3+4 = 6x-2-x
3x+1 = 5x - 2

du glemmer bare det enkelte -x

Skriv et svar til: nogen vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.