Fysik

varmekapacitet

24. oktober 2007 af Asmae (Slettet)
Jeg er i gang med nogle opgaver om varmekapacitet, men er gået lidt i stå.
En af opgaverne lyder:
Et lod med masse 5 kg falder fra 0,873m til 0,065 m over gulvetog det gør at temperaturen stiger fra 22,2 til 23,6. Beregn cylinderens varmekapacitet.
Jeg ved, at man skal bruge denne formel
C= m *c
men jeg har ikke nogen c da jeg ikke kender det stof som cylinderen er lavet af så måske skulle jeg bruge den formel:
C= Q/ m * T
men jeg har hellere ikke Q....hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hændelsen? Falder loddet fra 0,873m til 0,065m og går så i stå eller??

Svar #2
24. oktober 2007 af Asmae (Slettet)

ja men jeg tror ikke det er det vigtige. Det vigtige er temperaturændringen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Men energien skal jo komme noget sted fra.

Meget teoretisk, kunne det være at din lære ønskede at i arbejdede med potentiel energi? Har ikke helt fantasi til at se hvor energien ellers skulle komme fra lige nu, men der er dog også en del problemer ved potentiel energi her.. Har i lært om det?

Svar #4
24. oktober 2007 af Asmae (Slettet)

nååh ja det er jo rigtigt!....hvad var det nu formlen for potentiel energi var...m*g*h= 5kg * 9,82* (0,873m-0,065m)= 39,9152 kj og hvis den mekaniske energi er bevaret så svarer den kinetiske energi til den potentielle. Så har vi Q....så kan vi regne C. C= Q/m*T C= 39,9152 kj/ 5 * (23,6-22,2)= 5,70217 kj/kg*k
Er det rigtigt hvordam man findet frem til Q....Q er jo energien

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

1. De 39,9152 kJ du får, skal da vidst være i J, hvis jeg husker rigtigt. (SI-enheder og det pjat).

2. Jeg har ikke lige mine formler, og har ikke abrjedet med dette emne i et stykke tid, så er lidt gætværk. Men C, som jo er varmekapaciteten for hele stoffet, burde da ikke nødvendigvis have noget med massen at gøre? Det er først ved specifik varmekapacitet (c).

Vil sige, at du for at regne varmekapaciteten skal have: Q/deltaT.. Men ved sku ikke.. Er lidt træt og forvirret :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2007 af mathon

fejl i forsøgs-DATA

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=74668

Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.