Matematik
differentialregning
25. oktober 2007 af
Fubu_girl (Slettet)
HEJ
Jeg drukner , red mig !
hehe ..
Min lærer har givet mig flere opgaver for om differentialregning. Og det er nemlig det jeg ikke har styr på .
opgaven lyder:
Tid min: 0, 10, 20, 30 , 40 , 50 , 60
antal bakterier:500,825,1350, 2200,3700,6000, 10 000
a= Tegn et (t,N)-plot for bakterievæksten?
b= Bestem hældningskoeffecienten aKL for den rette linje, der fobinder punkterne K(10, 825) og L(20, 1350).
c= Hvad fotæller tallet for aKL ?
Jeg drukner , red mig !
hehe ..
Min lærer har givet mig flere opgaver for om differentialregning. Og det er nemlig det jeg ikke har styr på .
opgaven lyder:
Tid min: 0, 10, 20, 30 , 40 , 50 , 60
antal bakterier:500,825,1350, 2200,3700,6000, 10 000
a= Tegn et (t,N)-plot for bakterievæksten?
b= Bestem hældningskoeffecienten aKL for den rette linje, der fobinder punkterne K(10, 825) og L(20, 1350).
c= Hvad fotæller tallet for aKL ?
Svar #1
25. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad a)
Det er jo bare at indtegne punkterne i et koordinatsystem og så finde et program (msåke kan din lommerenger klare det), der kan have dig et godt fit.
Ad b)
For to punkter (x_1,y_1) og (x_2,y_2) i planen, er hældningskoefficienten for linjen gennem dem givet ved
a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
Ad c)
Det fortæller dig hvor hurtigt antallet af bakterier ændrer sig i tidsrummet 10 < t < 20.
Ad a)
Det er jo bare at indtegne punkterne i et koordinatsystem og så finde et program (msåke kan din lommerenger klare det), der kan have dig et godt fit.
Ad b)
For to punkter (x_1,y_1) og (x_2,y_2) i planen, er hældningskoefficienten for linjen gennem dem givet ved
a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
Ad c)
Det fortæller dig hvor hurtigt antallet af bakterier ændrer sig i tidsrummet 10 < t < 20.
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
