Matematik

vektorer

25. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Har lidt problemer med den her opgave!
v=vektor

jeg ved at vb = vc -va og længden af va = 5, længden af vc = 3 og skalarproduktet af va og vc = 0

Jeg er med på at va og vc på være ortogonale, men nu skal jeg finden længden af vb! Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af peter lind

|vb|^2 = (vc - va)^2 = |vc|^2 + |va|^2 -2va*vb, hvor * står for skalarproduktet.

Svar #2
25. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)

hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

fordi det viser sig at være måden, hvorpå denne løses(den smarte idé)

Svar #4
25. oktober 2007 af Katrine1912 (Slettet)

Ja, men der står vb = vc -va og længden af va = 5, længden af vc = 3 og skalarproduktet af va og vc = 0 ! Altså ikke længden i det første!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

det er fordi vb^2=|vb|^2

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.