Matematik

Differentialregning

27. oktober 2007 af dutii (Slettet)
lille hurtig opgave, tror jeg har den rigtigt men ville være dejligt vis en gad regne den så jeg er helt sikker :)

En funktion f er bestem ved f(x)= x^3/x^2+1
Gør rede for, at f er voksende.

På forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af Esbenps

Du skal gøre rede for, at f'(x) > 0 for alle x € Dm(f).

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af Mandelbrot (Slettet)

f(x) er gående mod uendelig for x --> mod uendelig.

Ved ikke helt hvor meget forklaring der kræves, men du kan let se det på funktionen.

fx. kan du sige at brøken x^3/x^2 = x. Derfor er f(x)=x+1, som er gående mod uendelig for x--> uendelig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2007 af Esbenps

...og nej, jeg regner ikke noget før du selv viser, hvad du har gjort. Så skal jeg nok sige, om du har gjort det rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2007 af Mandelbrot (Slettet)

"Derfor er f(x)=x+1 gående mod uendelig for x--> uendelig."

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2007 af Esbenps

#2
Gør hellere som i #1; det er for det første matematisk korrekt og for det andet mere simpelt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#5 Ja, det har du ret i. #0 kunne eventuelt opskrive min metode, som en alternativ måde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2007 af Esbenps

#6
At den går mod uendelig for x gående mod uendelig siger umiddelbart ikke noget om, hvad funktionen gør FØR den er gået mod uendelig, om man så må sige...

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2007 af Esbenps

Eksempelvis kunne den starte med at være aftagende og så senere blive voksende og gå mod uendelig...

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.