Fysik
Impulstilvækst
28. oktober 2007 af
:D (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:
En tennisbold, der vejer 60 g og har farten 20 m/s, rammer en ketsjer. Bolden bliver slået tilbage i den modsatte retning med farten 30 m/s.
a) Beregn størrelsen af boldens impulstilvækst under ketsjerslaget.
p = m * v2 - m * v1 = m * (v2 - v1)
p = 60g * (30 m/s - 20 m/s)
p = 600 ((g*m)/(s))
Ketsjeren rører bolden i 0,04 s.
b) Antag, at ketsjerens kraft på bolden er konstant og beregn størrelsen af kraften.
- Hvordan gør jeg dette?
På forhånd mange tak,
:S
En tennisbold, der vejer 60 g og har farten 20 m/s, rammer en ketsjer. Bolden bliver slået tilbage i den modsatte retning med farten 30 m/s.
a) Beregn størrelsen af boldens impulstilvækst under ketsjerslaget.
p = m * v2 - m * v1 = m * (v2 - v1)
p = 60g * (30 m/s - 20 m/s)
p = 600 ((g*m)/(s))
Ketsjeren rører bolden i 0,04 s.
b) Antag, at ketsjerens kraft på bolden er konstant og beregn størrelsen af kraften.
- Hvordan gør jeg dette?
På forhånd mange tak,
:S
Svar #1
29. oktober 2007 af Darwin (Slettet)
Newtons anden lov
dP/dt = d/dt(mv) = ma = F
Du kender dP fra a). dt er givet.
Svar #2
29. oktober 2007 af peter lind
Ad spørgsmål 1.
Bolden skifter også retning, så impulsændringen er 60g(30m/s - (-20)m/s)
Bolden skifter også retning, så impulsændringen er 60g(30m/s - (-20)m/s)
Skriv et svar til: Impulstilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
