Fysik

Varmefylde, fordampningsvarme, smeltning:

29. oktober 2007 af BananaNanna (Slettet)
Varmefylde:

3) Beregn hvor meget energi der skal tilføres 3,0kg vand for at opvarme det fra 16 grader C til 20 grader C:

4) Et blylod tilføres en energi på 158J, hvorved det opvarmes fra 14 grader C til 23 grader C.
Beregn massen af blyloddet:

6) En kobberstang med massen 2,0kg og temperaturen 23,0 grader C tilføres en energimængde på 25kJ
Beregn sluttemperaturen:

Varmefylde, fordampningsvarme, smeltning:

7) En isklump med massen 384g og temperaturen 0 grader C tilføres energi, hvorved isklumpen smelter helt.
Beregn den tilførte energi:

8) Vand med temperaturen 100 grader C tilføres en energi på 24,5MJ.
Beregn hvor meget vand der fordamper.


Vil I hjælpe? På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Du skal have fat i formlen:

delta(t)*specifik varmekapacitet*masse=energi.

Eksempelvist 3'eren:
(Kan ikke helt huske den specifikke varmekapacitet for vand, men mener den er 4,18 J/(kg*K)

(20 g - 16 g) * 4,18 J/(kg*K) * 3kg = Noget.. Prøv selv med resten :o)

Svar #2
29. oktober 2007 af BananaNanna (Slettet)

Der står på svararket at eksempel 3 skal give 245 K. Så det kan jo ikke passe?

Svar #3
29. oktober 2007 af BananaNanna (Slettet)

Sådan. Så er halvdelen af opgaverne lavet.
.. Men jeg kan stadig ikke finde ud af 6, 7 & 8.
Kan du hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

6) En kobberstang med massen 2,0kg og temperaturen 23,0 grader C tilføres en energimængde på 25kJ
Beregn sluttemperaturen:

Brug e = m*c*(tslut-tstart) og isoler tslut ;)

Skriv et svar til: Varmefylde, fordampningsvarme, smeltning:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.