Matematik

Nulreglen ?

29. oktober 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Jeg har fået følgende opgave (skal løses uden lommeregner)

Løs ligningen:
(x^2-100)*(x^2-37)=0

Jeg tænker at den skal løses ved hjælp af nulreglen og bare tage kvadratroden af hhv. 100 og 37 - er dette korrekt tænkt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

Ja, det er noget i den retning. En af parenteserne må være nul. Men husk, at hvis x^2 = 100, så kan x være både 10 og -10

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

Og det samme gælder jo så selvfølgelig i tilfældet x^2 = 37

Svar #3
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Jep jep.. Men tænker om jeg med 37 bare skal skrive kvadratroden af 37 (altså med kvadratrodstegn) for det kan jeg ikke udregne i hovedet..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

Ja, det skal du, kvadratroden af 37 kan ikke skrives pænere

Svar #5
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Okay, super..
Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

Det var så lidt :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

x = +-10 v x = +-sqrt(37)

Svar #8
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

#7
Ja som jeg så også fandt ud af for 1½ time siden..

Skriv et svar til: Nulreglen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.