Fysik
halveringstid
30. oktober 2007 af
pox (Slettet)
Hejsa..
Jeg kan ikke finde ud af følgende opgave, og håber på noget hjælp fra jer kloge hoveder
I et eksperiment målte man 91,9 gram 209 Bi. I løbet af fem døgn blev der herved registrret 128 alfa-henfald
bestem herudfra en værdi for halveringstiden for 209Bi
Jeg skal bruge formlen T½ = ln2 / k
først skal jeg finde k
k = ( ln(N0) - ln(N(t)) ) / t
Men N skal udregnes i antal kerner.. hvordan regner jeg fra gram om til kerner??
Jeg kan ikke finde ud af følgende opgave, og håber på noget hjælp fra jer kloge hoveder
I et eksperiment målte man 91,9 gram 209 Bi. I løbet af fem døgn blev der herved registrret 128 alfa-henfald
bestem herudfra en værdi for halveringstiden for 209Bi
Jeg skal bruge formlen T½ = ln2 / k
først skal jeg finde k
k = ( ln(N0) - ln(N(t)) ) / t
Men N skal udregnes i antal kerner.. hvordan regner jeg fra gram om til kerner??
Svar #1
30. oktober 2007 af mathon
M(209 Bi) = 209 g/mol
N(209 Bi) = (91,9 g)/(209 g/mol)*(6,02214*10^23*mol^(-1)) = 2,64801*10^23
N(209 Bi) = (91,9 g)/(209 g/mol)*(6,02214*10^23*mol^(-1)) = 2,64801*10^23
Svar #2
17. marts 2010 af gunnarj (Slettet)
Jeg har bøvlet lidt med dette spørgsmål.
Må jeg ikke få det lidt mere gennemgået?
mvh
Gunnar
Skriv et svar til: halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
