Matematik
ln(e)=1 - hvorfor??
30. oktober 2007 af
lillelind (Slettet)
Jeg skal forklare hvorfor ln(e) er lig med 1.
Nogen der kan hjælpe??
Nogen der kan hjælpe??
Svar #1
30. oktober 2007 af Eskil (Slettet)
Fordi ln er bestemt ved, at e^ln(x) = x
Da e^1 = e må 1 være ln(e). Hjælper det?
Da e^1 = e må 1 være ln(e). Hjælper det?
Svar #3
30. oktober 2007 af Plooki (Slettet)
E er jo bare et tal. Det er en lidt sværere historie hvordan det er givet.
Men den naturlige logaritme er bygget på at den skal være e's omvendte (poppet sagt)
!
Men den naturlige logaritme er bygget på at den skal være e's omvendte (poppet sagt)
!
Svar #4
31. oktober 2007 af mathon
logaritmefunktioner er en afbildning af R(+) på R
med bl.a. følgende egenskaber
1) log(a*b) = log(a)+log(b)
2) log(g) = 1 (logaritmen til grundtallet er lig med 1),
når logaritmefunktionen specielt er ln(x),
haves derfor
2) ln(e) = 1 (logaritmen til grundtallet,e, er lig med 1)
med bl.a. følgende egenskaber
1) log(a*b) = log(a)+log(b)
2) log(g) = 1 (logaritmen til grundtallet er lig med 1),
når logaritmefunktionen specielt er ln(x),
haves derfor
2) ln(e) = 1 (logaritmen til grundtallet,e, er lig med 1)
Skriv et svar til: ln(e)=1 - hvorfor??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
