Matematik
Sandsynlighedsmasse
31. oktober 2007 af
math-freak++ (Slettet)
Jeg skal vise, at cirka 95 % af sandsynlighedsmassen for normalfordelingen ligger i intervallet fra u - 2*o til u + 2*o, hvor u er my og o er variansen.
Jeg er en hat til sandsynlighedsregning, så jeg håber, at der er nogen, som kan lave den!
Jeg er en hat til sandsynlighedsregning, så jeg håber, at der er nogen, som kan lave den!
Svar #1
31. oktober 2007 af Euler (Slettet)
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=75840
Svar #2
31. oktober 2007 af Euler (Slettet)
Ud fra spredningen o kan vi afgøre, hvor meget sandsynlighedsmassen er koncentreret omkring middelværdi u for en vilkårlig fordeling.
Variansen er givet ved S(-oo,oo) p(x) dx = o^2, og ideen med Chebychevs Ulighed er, at sammenligne med integralet af en ikke - negativ funktion, der er mindre og enklere end den, der skal integreres.
Et elegant korollar af Chebychevs Ulighed er; når c = 2*o er P(|x-u|>= 2o) <= 1/4 , da P(|x-u|>= 2o) <= (o^2)/(4o^2) = 1/4, således mindst 75 % af sandsynlighedsmassen ligger i intervallet fra u - 2o til u + 2o, som du skriver i #0.
Variansen er givet ved S(-oo,oo) p(x) dx = o^2, og ideen med Chebychevs Ulighed er, at sammenligne med integralet af en ikke - negativ funktion, der er mindre og enklere end den, der skal integreres.
Et elegant korollar af Chebychevs Ulighed er; når c = 2*o er P(|x-u|>= 2o) <= 1/4 , da P(|x-u|>= 2o) <= (o^2)/(4o^2) = 1/4, således mindst 75 % af sandsynlighedsmassen ligger i intervallet fra u - 2o til u + 2o, som du skriver i #0.
Svar #3
04. november 2007 af math-freak++ (Slettet)
Saa 75procent ligger under normalfordelingen ud fra Chebyches Ulighed?
Skriv et svar til: Sandsynlighedsmasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
