Matematik
lille opgave
06. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg tænkte om der er en eller andet venlig sjæl, som vil hjælpe mig med denne opgave:
Har en funktionsfamilie som hedder: F(x)=(2a+3)x^2 + x + 1, hvor a er foskellig fra -3/2
Bestem a, så linjen Y=-3 er tangent til grafen for f
Håber en kan hjælpe mig. På forhånd tak.
MVH M
Har en funktionsfamilie som hedder: F(x)=(2a+3)x^2 + x + 1, hvor a er foskellig fra -3/2
Bestem a, så linjen Y=-3 er tangent til grafen for f
Håber en kan hjælpe mig. På forhånd tak.
MVH M
Svar #1
07. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Start med at differentiere funktionen og set differentialkvotienten lig 0 da der tangenten har hældningen 0.
Derefter kan du sætte den oprindelige funktion lig -3, og så har du to lignnger med to ubekendte.
Så skal du jo bare isolere enten a eller x i den ene ligning, og derefter indsætte denne værdi i den anden ligning.
Hvis du så får mere end 1 løsningsmulighed, så skal du huske på at a skal være forskellig fra -3/2
Har ikke prøvet efter om det passer, men det burde det gøre
Derefter kan du sætte den oprindelige funktion lig -3, og så har du to lignnger med to ubekendte.
Så skal du jo bare isolere enten a eller x i den ene ligning, og derefter indsætte denne værdi i den anden ligning.
Hvis du så får mere end 1 løsningsmulighed, så skal du huske på at a skal være forskellig fra -3/2
Har ikke prøvet efter om det passer, men det burde det gøre
Skriv et svar til: lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
