Biologi
osmose
31. oktober 2007 af
louis andersen (Slettet)
hej. jeg er igang med en rapport om osmose, og jeg har nogle 2 spørgsmål, som jeg ikke kan rode bod på..
vi har lavet et forsøg med at putte nogle kartoffel stykker ned i forskellige vandprøver fra havet, brakvand og sø-vand.
Hvilken betydning har saltkoncetration for levende organismer ? (her skal jeg komme ind omkring begrebet osmose)
Hvordan kan osmose bruges til at bestemme saltkoncentrationen i en vandprøve.?
hej. jeg er igang med en rapport om osmose, og jeg har nogle 2 spørgsmål, som jeg ikke kan rode bod på..
vi har lavet et forsøg med at putte nogle kartoffel stykker ned i forskellige vandprøver fra havet, brakvand og sø-vand.
Hvilken betydning har saltkoncetration for levende organismer ? (her skal jeg komme ind omkring begrebet osmose)
Hvordan kan osmose bruges til at bestemme saltkoncentrationen i en vandprøve.?
Svar #1
31. oktober 2007 af mathon
pi = 2*c(NaCl)*R*T, hvoraf
c(NaCl) = pi/(2*R*T),
hvor
pi er det osmotiske tryk
R den universelle gaskonstant
T den absolutte temperatur
c(NaCl) den molære NaCl-koncentration
c(NaCl) = pi/(2*R*T),
hvor
pi er det osmotiske tryk
R den universelle gaskonstant
T den absolutte temperatur
c(NaCl) den molære NaCl-koncentration
Svar #2
31. oktober 2007 af louis andersen (Slettet)
hmm.. jeg forstår det ikke helt.. men jeg tænkte nu også mere på en beskrivende forklaring..
altså det jeg ikke forstår er, hvilken betydning saltkoncentration har for de levende organismer.. altså hvad ville forskellen være hvis der ikke var nogen saltkoncentration, og hvordan ville de levende organismer reagere på det.. ? og hvordan kommer osmose ind i billedet ??
hvis det er for indviklet at skrive, så event. bare en overordnet forklaring... ?
altså det jeg ikke forstår er, hvilken betydning saltkoncentration har for de levende organismer.. altså hvad ville forskellen være hvis der ikke var nogen saltkoncentration, og hvordan ville de levende organismer reagere på det.. ? og hvordan kommer osmose ind i billedet ??
hvis det er for indviklet at skrive, så event. bare en overordnet forklaring... ?
Skriv et svar til: osmose
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
