Matematik

Hjælp til opg mht. stamfunktion

31. oktober 2007 af Klodsinen (Slettet)
Hej, jeg har brug for hjælp til følgende opgave, på forhånd tak

Funktion f givet ved f(x)=2x+4

1) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linien med ligningen y=3 som tangent

2) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linien med ligningen y=x+3 som tangent

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er jo ikke meningen vi skal lave dine opgaver, så

1) hvor langt er du kommet med opgaven?
2) hvad er det præcist du har problemer med?

Svar #2
31. oktober 2007 af Klodsinen (Slettet)

Jeg skrev opgaven, så du/i kunne komme med et startskud. Problemet ligger i, at jeg ikke hundrede procent er med på hvad det er der bedes regnet på i opgaven. Men jeg har fundet selve stamfunktionen til F(x)=x^2+4x+k og så skal jeg jo så bestemme tilfældet i 1) dvs. at jeg skal finde k, i tilfældet hvor grafen for x^2+4x har en tangent med ligningen y=3, men hvordan griber jeg det lige an? jeg er lidt usikker på hvordan man lige skal gøre det fordi vi hidtil har gjort det med punkter, men der nu er en hel linie..

Håber der findes lidt vejledning

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

1.
find punktet ved at benytte
F'(x)=0

Svar #4
31. oktober 2007 af Klodsinen (Slettet)

Jamen, hvad så med y=3

Er det så den afledte stamfunktion lig 3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Okay. I den første kan du bruge, at eftersom tangenten er vandret (idet y = 3 for alle x), skal du bare løse ligningen

F'(x) = f(x) = 0

for at finde førstekoordinaten til røringspunktet mellem grafen for F og linjen med ligningen y = 3. Det fås trivielt for x = -2, så tilbage er der blot at løse ligningen

F(-2) = 3

med hensyn til k.

Prøv selv med anden del af opgaven. Jeg bliver nødt til at smutte for i aften.

Skriv et svar til: Hjælp til opg mht. stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.