Matematik

Lineær funktion

01. november 2007 af MiaLykke (Slettet)
Hej :-)
Er der en der vil hjælpe med denne funktion?


f(x)=ax+3

Bestem hældningskoefficienten a, således at...

a) grafen går igennem (6,0)
b) f(-2)=6

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af mathon

f(x) = ax+3

a)
0 = a*6+3
isoler a

f(-2) = 6 = a*(-2)+3

a*(-2)+3 = 6
isoler a

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Isomorphician

(x,y) = (6,0)
indsættes i y = ax + 3

det samme i b), bare hvor (x,y) er (-2,6)

Svar #3
01. november 2007 af MiaLykke (Slettet)

Dvs. den går hen og hedder (-3,6)?

og 0,5?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af mathon

...på opfordring...

a)
0 = a*6+3
isoler a

6a+3 = 0
2a+1 = 0
2a = -1
a = -(1/2)


b)
f(-2) = 6 = a*(-2)+3

a*(-2)+3 = 6
isoler a

-2a + 3 = 6
-2a = 3
a = -(3/2)

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.