Matematik
Areal af cirkel og trekant
02. november 2007 af
geschwin (Slettet)
Heej (:
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng?
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.
Hvad menes der med spørgsmål a og b?
Forstår det ikke..
På forhånd tak !
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng?
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.
Hvad menes der med spørgsmål a og b?
Forstår det ikke..
På forhånd tak !
Svar #1
02. november 2007 af Esbenps
De skal have samme areal:
A_trekant = A_cirkel
Så håber jeg, du ved, hvordan arealet af en trekant hhv. en cirkel er.
Derefter kan du bare isolere r i den fremkomne ligning...
A_trekant = A_cirkel
Så håber jeg, du ved, hvordan arealet af en trekant hhv. en cirkel er.
Derefter kan du bare isolere r i den fremkomne ligning...
Svar #2
02. november 2007 af JP_NSE (Slettet)
a)
0.5h*g = pi*r^2
b)
0.5h*g = pi*r^2 samme som (0.5h*g)/pi = r^2 samme som kva((0.5h*g)/pi) = r
Hvis du har videre spørgsmål, så skriver du bare =)
0.5h*g = pi*r^2
b)
0.5h*g = pi*r^2 samme som (0.5h*g)/pi = r^2 samme som kva((0.5h*g)/pi) = r
Hvis du har videre spørgsmål, så skriver du bare =)
Skriv et svar til: Areal af cirkel og trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
