Matematik
parameterfremstilling
02. november 2007 af
vito_c (Slettet)
Jeg har et spørgsmål til en opgave, jeg simpelthen ikke kan løse. Den lyder således:
I et koordinatsystem i rummet er en linje l givet ved parameterfremstilling:
(x,y,z)=(1,3,6)+t(-1,2-1)
Bestem en ligning for det plan a, som indeholder l og punktet Q(4,-2,5)
I et koordinatsystem i rummet er en linje l givet ved parameterfremstilling:
(x,y,z)=(1,3,6)+t(-1,2-1)
Bestem en ligning for det plan a, som indeholder l og punktet Q(4,-2,5)
Svar #1
02. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Altså ligningen for planen har vi haft nogle gange herinde, du kan jo søge på det også, ellers kommer ligningen her:
A*(x-x_0)+B*(y-y_0)+C*(z-z_0)=0. I din parameterfremstilling er:
x=1-t, y=3+2t og z=6-t og (x_0,y_0,z_0)=(4,-2,5).
A*(x-x_0)+B*(y-y_0)+C*(z-z_0)=0. I din parameterfremstilling er:
x=1-t, y=3+2t og z=6-t og (x_0,y_0,z_0)=(4,-2,5).
Skriv et svar til: parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
