Matematik
Bestem b(b*(a-b)) (vektor)
03. november 2007 af
Mona. (Slettet)
Vektor a er givet ved
-4
5
Vektor b er givet ved
7
-2
Bestem (b*(a*b))?
-4
5
Vektor b er givet ved
7
-2
Bestem (b*(a*b))?
Svar #1
03. november 2007 af sigmund (Slettet)
Tja, er du i tvivl om dette? Skalarproduktet er associativt, så du kan ligeså godt skrive (a.b).b. Du beregner så først a.b, som vi kalder c. Dernæst beregner du c.b, men da c er en konstant, er dette bare en skalering af b med denne konstant, dvs. at hvert element i b ganges med c.
Svar #2
03. november 2007 af Mona. (Slettet)
Så det vil sige at
c = a.b = -4*7 + 5*-2 = -28 - 10 = -38
og
b.(38) =
7*-38 = -266
-2*-38 = 76
?
c = a.b = -4*7 + 5*-2 = -28 - 10 = -38
og
b.(38) =
7*-38 = -266
-2*-38 = 76
?
Skriv et svar til: Bestem b(b*(a-b)) (vektor)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
