Matematik

Løs uligheden??

04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)
Hvilket resultat får du for uligheden:
g(x)=3,5x+12<f(x)=7,5+7 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af Sentinox (Slettet)

Mangler der ikke et x i f(x)?

Svar #2
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

jo ups. altså:
g(x)=3,5x+12<f(x)=7,5x+7

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2007 af Rolf J (Slettet)

1.25<x

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Enig.

Svar #5
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

okay .. altså:
3,5x+12 < 7,5x+7
3,5x+5 < 7,5x
5 < 4x
1,5 < x ??

så er der et spørgsmål der lyder (det handler om taxa-priser):
Hvad siger løsningen til denne ulighed om prisen på taxature med de to firmaer?
Det forstår jeg ikke ^

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.

5 < 4x
1,5 < x

Det stykke skal du vist lide kigge nærmere på.

Svar #7
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

okay 1,25 < x .. havde ikke lige fået 2-tallet med :)
men kan du hjælpe mig med det andet spørgsmål?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Du bør skrive hele opgaven ind her, ellers kan vi ikke rigtigt hjælpe dig med spørgsmål 2.

Svar #9
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

okay så :) :
To taxafirmaer, A & B, fastlægger deres takster forskelligt. Firma A tager 7,00 kr. i startpenge og 7,50 kr. pr. kørt km. Firma B tager 12,00 kr. i startpenge og 3,50 kr. pr. kørt km. Med f(x) betegnes prisen for at køre x km med firma A. Og med g(x) betegnes prisen for at køre x km med firma B.

Angiv regneforskrifter for funktionerne f og g (tjek)

Løs uligheden g(x) < f(x) (tjek)

Hvad siger løsningen til denne ulighed om prisen på taxature med de to firmaer?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Tjah. Så længe der køres under 1,25 km er taxafirma A billigst. Hvis der køres over 1,25 km er b billigst.

Svar #11
04. november 2007 af HVADDRIKKERmoeller (Slettet)

er det bare det det betyder ? :)
Tusind tak, for hjælpen så!! Så kan jeg blive færdig med den!

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#11.
Det tror det er alt. Det kan selvfølgelig forklares dybere.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

det --> jeg

Skriv et svar til: Løs uligheden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.