Samfundsfag

samfundsfags opgave!!

07. november 2007 af 100292 (Slettet)
hej.
jeg er ikke helt god til samfundsfag, så jeg har lidt problemer med min samfundsfags opgave.

1) hvad skal statens rolle være, eller ikke være ifølge dette citat?
2) hvilke ideologier tager han udgangspunkt i? begrund.
3) med udgangspunkt i dette citat diskuter fordele of ulemper ved ideologierne (vælg fx, et tema og diskuter)

Mogens lykketoft
”Til kamp mod ulighed”

Vi socialdemokrater kan være stolte over, at Danmark heldigvis stadig er et af de steder i verden, hvor forskellene mellem folk er mindst. Den særlige danske model er nemlig først og fremmest resultatet af vores indsats gennem mere end hundrede år.
Men uanset hvad kopierer af overskrifter fra vores program, så har vi i øjeblikket en regering, der skaber større ulighed.
Flere og flere får private sygdomsforsikringer, bruger private sygehuse, private skoler og private plejehjem. Og kommuner og regioner, der sikrer det gode tilbud til alle får ikke midler nok.
Alvorlige sociale problemer og uligheder består og nye vokser frem, enten som direkte resultat af regeringens politik eller fordi man afviser at gøre noget for at forhindre det.
Nogen kaster om sig med ny rigdom, Mange lever højt på deres friværdier. Men i andre hjørner af vores lille land, er der at flere og flere – deraf mange børnefamilier – der sættes ud af deres lejlighed. Det kan vi ikke være bekendt.
Ikke mindst nye borgere i vores samfund låses i alt for mange tilfælde fast på en uhyggeligt lav startydelse, fordi vi ikke kan finde et arbejde til dem.
Det et usympatisk påfund fra Dansk Folkeparti og regeringen, der udtrykker ligegyldighed over for andres dårlige livsvilkår, hvis de bare har en etnisk bestemt mørk hårfarve. Det er en synsvinkel, forstærker sygdom, kriminalitet, usikkerhed og angst – og som øger afstanden mellem gamle og nye danskere.
Vi socialdemokrater kan aldrig acceptere at der er nogen, der skal efterlades som nyt proletariat i Danmark.
Vi skal have et nyt flertal og en ny regering, så vi kan sikre ordentlig kvalitet i den fælles velfærd. Så vi kan angribe roden til de sociale problemer, forbedre integrationen og komme af med kontanthjælpsloftet og den lave starthjælp.
Så ordet solidaritet igen kan få den rette mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af MP7 (Slettet)

Ja, 2)'eren siger meget sig selv, idet det er Lykketoft og socialdemokratiet som nævnes. Derfor er det socialisme. Ord som bekæmpelse af ulighed og velfærd kan du bruge til at underbygge det. Desuden kan du også sige, at når ordet "privat" inddrages hører det oftest til højrefløjspartierne, idet de går ind for privatisering. Sidstnævnte kritiseres, hvilken igen underbygger, at det er socialisme.

Af teme kunne du fx vælge den offentlige sektor overfor den private eller ulighed.

Svar #2
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

andre der kan hjælpe med de andre spørgsmål. er helt lost!

Skriv et svar til: samfundsfags opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.