Matematik

et forståelses problem

07. november 2007 af kim19 (Slettet)
For hvilke tal c har -2x^2-24x+c = 0 ingen løsning

Jeg forstår ikke helt denne opgave.

skal jeg finde det tal c, hvor det giver 0 eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af Isomorphician

Du skal finde c så diskrimanten er negativ.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af MWolle (Slettet)

d = b^2-4ac

dvs i dit tilfælde:

0>(-24)^2-4*(-2)*c

så isolerer du bare c

Svar #3
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

d = (-24)^2 -4*(-2)*c = negativt

-24^2 giver 576

så skal jeg bare finde de tal for c hvor d giver negativt?

er det ikke negativt hvis C > 72

er det ik bare svaret ?

Svar #4
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

oka så har jeg

0 > 576-4*(-2)*c

hvordan isolere jeg så c derfra ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af mathon

y = -2x^2+(-24)x + c, der sammenlignet med
y = ax^2 + bx + c, viser,
at

a = -2
b = (-24)
c = c

d = b^2 - 4*a*c = (-24)^2 - 4*(-2)*c < 0

8c + 576 < 0

c + 72 < 0

c < -72

Svar #6
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

forstår det ik helt, altså.

-4*(-2)det ganger du, det er derfor du får 8c ik

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2007 af mathon

jo

Svar #8
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

tak

Skriv et svar til: et forståelses problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.