Matematik
Lineære ligninssystemer
07. november 2007 af
babe87 (Slettet)
hej alle sammen håber der er nogle som kan hjælpe mig..
Jeg har fået til opgave at løse hver af nedenstående lineære ligningssystemer:
A) y = 1/4x+5 og 5x-2y=8
B) y = 1/2x-3y=20 og 2x+4y=0
Håber der er nogle som kan hjælpe mig da jeg ikke forstå hvad jeg skal...
Jeg har fået til opgave at løse hver af nedenstående lineære ligningssystemer:
A) y = 1/4x+5 og 5x-2y=8
B) y = 1/2x-3y=20 og 2x+4y=0
Håber der er nogle som kan hjælpe mig da jeg ikke forstå hvad jeg skal...
Svar #1
07. november 2007 af peter lind
I A. sæt y gra den første ligning ind i den anden ligning. Du har nu en ligning med en ubekendt x. Løs denne ligning. Derefter kan du finde y af den første ligning.
B. Divider den anden ligning med 2 og isoler x. Sæt den fundne værdi for x ind i den første ligning. Du har nu en ligning med en ubekendt y, som du må løse.
B. Divider den anden ligning med 2 og isoler x. Sæt den fundne værdi for x ind i den første ligning. Du har nu en ligning med en ubekendt y, som du må løse.
Svar #2
07. november 2007 af babe87 (Slettet)
det er ikke sådan så du gider at lave den først så for jeg forstå ikke hvad du skriver...
Hvis du bare slev lave A så jeg har noget at tage udgangs punkt i...
Hvis du bare slev lave A så jeg har noget at tage udgangs punkt i...
Svar #3
07. november 2007 af peter lind
y = x/4+5 sættes ind i den anden. Det giver
5x-2(x/4+5) = 8 <-> 5x-x/2 -10 = 8
Prøv selv herfra.
5x-2(x/4+5) = 8 <-> 5x-x/2 -10 = 8
Prøv selv herfra.
Skriv et svar til: Lineære ligninssystemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
