Matematik
Trekanter og omvendt proportionalitet
08. november 2007 af
LisbethLysgaard (Slettet)
Hej :)
Jeg sidder med et par opgaver til en aflevering som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til:
opg. 8.017)
Om en variabel N oplyses, at den er ovendt proportional med kvadratet på en variabel d.
Bestem N udtrykt ved d.
- Jeg kender formlerne y=k*1/x og x*y=k, men skal jeg så bare udskifte x og y med N og d^2?
Opg. 8.030)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.
Bestem a, således af vinkel C=90 grader
På forhånd TAK!
Jeg sidder med et par opgaver til en aflevering som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til:
opg. 8.017)
Om en variabel N oplyses, at den er ovendt proportional med kvadratet på en variabel d.
Bestem N udtrykt ved d.
- Jeg kender formlerne y=k*1/x og x*y=k, men skal jeg så bare udskifte x og y med N og d^2?
Opg. 8.030)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.
Bestem a, således af vinkel C=90 grader
På forhånd TAK!
Svar #1
08. november 2007 af mathon
N*d^2 = k(onstant)
N = k/d^2
sqr(2)*a = (a+2)
((sqr(2)-1)a = 2
a = 2/((sqr(2)-1)
N = k/d^2
sqr(2)*a = (a+2)
((sqr(2)-1)a = 2
a = 2/((sqr(2)-1)
Svar #2
08. november 2007 af LisbethLysgaard (Slettet)
Tusind tak for hjælpen, så fik jeg klaret endnu en aflevering!
Skriv et svar til: Trekanter og omvendt proportionalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
