Matematik

Analytisk plangeometri

10. november 2007 af Mageed007 (Slettet)
Hej alle sammen
Jeg har prøvet alle mulige måder at løse denne opgave på men resultatet var ikke rigtigt måske er der nogle der kan hjælpe og forklare mig.
Opgave:
Du har givet 2 punkter i en koordinatsystem A(x,-3)^2 og B(2,5)^2. Du skal bestemme x, når afstanden er
*a) AB=6 *b) AB=8 *c) AB=10

Håber der er nogle der kan hjælpe da vi lige er startet i denne kapitel. =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af mathon

koordinaterne for et punkt i planen angives (x,y) - som et koordineret sæt af reelle værdier - ikke som A(x,-3)^2 og 2,5)^2 ....

ingen ved, hvad du mener med dette!!!:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2007 af mathon

2,5)^2 --> B(2,5)^2

Svar #3
10. november 2007 af Mageed007 (Slettet)

Ups jeg mente A(x-3) og B(2,5) og man benytter pythagoras AB = Kvadratrod af (X2 - X1) + (Y2 - Y1) forstår du hvad jeg mener nu. =)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2007 af mathon

|AB| = sqr((x-2)^2+(-3-5)^2) = sqr((x-2)^2+64)

a)
6 = sqr((x-2)^2+64)

36 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 36-64<0, hvilket er en absurditet, hvorfor L = Ø

b)
8 = sqr((x-2)^2+64)

64 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 64-64=0, hvoraf

x = 2

c)
10 = sqr((x-2)^2+64)

100 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 100-64=36 = 6^2, hvoraf

(x-2)^2 =

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2007 af mathon

|AB| = sqr((x-2)^2+(-3-5)^2) = sqr((x-2)^2+64)

a)
6 = sqr((x-2)^2+64)

36 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 36-64<0, hvilket er en absurditet, hvorfor L = Ø

b)
8 = sqr((x-2)^2+64)

64 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 64-64=0, hvoraf

x = 2

c)
10 = sqr((x-2)^2+64)

100 = (x-2)^2+64

(x-2)^2 = 100-64=36 = 6^2, hvoraf

(x-2)^2 = 6^2

|x-2| = 6

x € {-4,8}

Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.