Fysik
Svingningstid er masseuafhængigt?
10. november 2007 af
Marie+Louise (Slettet)
Vil svingningstiden for et legeme, der er ophængt i en snor, være uafhængig af massen på legeme?
Jeg har en formel, der heller T = 2*pi*sqrt(l/g), men gælder det kun for "masseløse" (tror vist nok man kalder det matematiske) penduler?
Jeg har en formel, der heller T = 2*pi*sqrt(l/g), men gælder det kun for "masseløse" (tror vist nok man kalder det matematiske) penduler?
Svar #1
10. november 2007 af Riemann
Ja, svingnigstiden er uaghængig af massen. Dette gælder for alle pendul-typer. Massen bliver "divideret ud", når man udleder formlen for svingningstiden.
Hvis du vil gå i dybden med fysiske penduler, hvor snoren ikke nødvendigvis er masseløs så se #5 i denne tråd: http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=307317 , men du skal nok have haft om rotation før du kan få noget ud af at læse det.
Hvis du vil gå i dybden med fysiske penduler, hvor snoren ikke nødvendigvis er masseløs så se #5 i denne tråd: http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=307317 , men du skal nok have haft om rotation før du kan få noget ud af at læse det.
Svar #2
10. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Tak for det! Jeg har skimmet linket, men forstår desværre ikke så meget - jeg har kun fysik på B.
Svar #3
10. november 2007 af Riemann
Årsagen til at massen går ud er den samme som, hvis du betragter et legeme der falder i et tyngdefelt. Kraften på det givne legeme er m*gm og hvis a eraccelerationen gælder (ifølge newtons anden lov), at
m*a=m*g
Her kan man så dividere m ud så vi har, at a=g. Det er lidt det samme der sker når man udregner svingningstiden.
m*a=m*g
Her kan man så dividere m ud så vi har, at a=g. Det er lidt det samme der sker når man udregner svingningstiden.
Skriv et svar til: Svingningstid er masseuafhængigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
