Matematik
differentialligning
11. november 2007 af
Katrine1912 (Slettet)
Jeg skal finde den løsning til differentialligningen y'=.0,12y der går gennem punktet (2,50)!
Hvordan gør jeg det?
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
11. november 2007 af Angelica18 (Slettet)
Du bruger denne formel:
y(t)=ce^(kt)
k=0.12
t=2
y(t)= 50
Så isolerer du bar c.
y(t)=ce^(kt)
k=0.12
t=2
y(t)= 50
Så isolerer du bar c.
Svar #2
11. november 2007 af volcom1
den løses ved seperation:
dermed får du 1/y dy= 0.12 dx
du laver integration på begge sider af lighedstegnet og isolere y dermed har du den fuldstændige løsning, derefter indsætter du dine begyndelsesbetingelser 2,5 og bestemmer konstanten k
hvorefter du har din løsning
dermed får du 1/y dy= 0.12 dx
du laver integration på begge sider af lighedstegnet og isolere y dermed har du den fuldstændige løsning, derefter indsætter du dine begyndelsesbetingelser 2,5 og bestemmer konstanten k
hvorefter du har din løsning
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
