Matematik
Eksponentialfunktion
11. november 2007 af
batikha (Slettet)
Hej
Skal lave flg. opgave men ved ikke hvordan jeg skal gribe det an:
en funktion er bestemt ved:
f(x) = 2 * 3^x + 5
Grafen for f, skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt p. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f, i punktet p.
På forhånd tak
Skal lave flg. opgave men ved ikke hvordan jeg skal gribe det an:
en funktion er bestemt ved:
f(x) = 2 * 3^x + 5
Grafen for f, skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt p. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f, i punktet p.
På forhånd tak
Svar #1
11. november 2007 af apandersen (Slettet)
Du skal finde tangenten i punktet (0,p) for funktionen f. Start med at differentiere f - så får du hældningen a for tangenten. Benyt da formlen b=y-ax til at finde b-værdien, idet y=p og x=0.
Svar #3
11. november 2007 af batikha (Slettet)
#1
Jeg har differentieret funktionen, og jeg får den til
f'(x) = 2 * ln3 * 3^x dvs. f'(x)=2,19722*3^x
men her skal jeg finde x'ets værdi, for at komme frem til at f'(x) = a
Hvordan finder jeg det?
Jeg har differentieret funktionen, og jeg får den til
f'(x) = 2 * ln3 * 3^x dvs. f'(x)=2,19722*3^x
men her skal jeg finde x'ets værdi, for at komme frem til at f'(x) = a
Hvordan finder jeg det?
Svar #4
11. november 2007 af batikha (Slettet)
Er der andre der evt. kan svare på, hvordan jeg går videre?
Skriv et svar til: Eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
