Matematik
Matematisk sjov/udfordrende opgave
13. november 2007 af
Brainee (Slettet)
Hvor mange tal kan man danne ved anvendelse af cifrene 3 og 5 højst to gange?
- Der må ikke anvendes andre cifre end 3 og 5, og disse må anvendes højst 2 gange hver.
- Der må anvendes de almindelige regneoperationer +, -, *, /, fortegn, brøkstreger samt potensopløftning.
- Der må ikke anvendes paranteser, komma eller særlige matematiske funktioner
- Tallene skal være angivet i det sædvanlige 10-talssystem
_____________
Her er lidt hjælp til at komme i gang:
3-5=-2
-5/5=-1
5-5=0
3+3-5=1
5-3=2
3/5
5/3
-33
55/3
-33/5
5^3
3^-3
osv.
Der er MANGE!
Opgaven er ikke nødvendigvis at liste dem alle sammen, men at finde ud af HVOR MANGE!
God fornøjelse mvh. Mads!
- Der må ikke anvendes andre cifre end 3 og 5, og disse må anvendes højst 2 gange hver.
- Der må anvendes de almindelige regneoperationer +, -, *, /, fortegn, brøkstreger samt potensopløftning.
- Der må ikke anvendes paranteser, komma eller særlige matematiske funktioner
- Tallene skal være angivet i det sædvanlige 10-talssystem
_____________
Her er lidt hjælp til at komme i gang:
3-5=-2
-5/5=-1
5-5=0
3+3-5=1
5-3=2
3/5
5/3
-33
55/3
-33/5
5^3
3^-3
osv.
Der er MANGE!
Opgaven er ikke nødvendigvis at liste dem alle sammen, men at finde ud af HVOR MANGE!
God fornøjelse mvh. Mads!
Skriv et svar til: Matematisk sjov/udfordrende opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
