Matematik

Haster hjælp!! kun opgave c!!!!!

13. november 2007 af fifi1 (Slettet)
Der radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. et laboratorium indkøber 7 gram af stoffet i 2004

a) gram tilbage efter 2 år


jeg er kommet frem til 6,66 gram efter 2 år, MEN der er jeg gået ud fra at det er 2,45 % hvert år... skal man ikke vide hvilken type funktion den aftager med?

dette gør det kun sværere når jeg skal svare på:

b) indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.

c) bestem hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

mine udregninger:

a) Efter min viden henfalder alle radioaktive stoffer eksponentielt.

Du kan godt opstille en noget grov eksponentiel ligning idet du ved at laboratoriet, havde i:

år 2004: (T = 0) 7 (100%) gram
år 2005: (T = 1) 6.8285 (97,55%) gram

Kan du opstille eksponentiel ligningen:

f(t) = 7 * 0.97,55^t
Dernæst indsætter du t = 2 og finder at der er

7 * 0.97.55^2 = 6.6612gram tilbage efter 2 år.

B) Har du allerede løst i a)

kan ikke finde ud af opgave c

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Isomorphician

f(t) < 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2007 af mathon

m(t) = 7 * 0.9755^t

c)

1 = 7 * 0.9755^t

0.9755^t = (1/7)

ln(0.9755^t) = ln(1/7)

ln(0.9755)*t = ln(1/7)


t = ln(1/7)/ln(0.9755)

Skriv et svar til: Haster hjælp!! kun opgave c!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.